torstai 13. tammikuuta 2011

Tämän vuoden ensimmäinen

Viime torstaina se sitten alkoi. Menin töihin ja kurkku oli kipeänä. Perjantai aamulla oli veto poissa. Kuumetta ei noussut. Mutta räkä lensi ja olen yskinyt keuhkoja pihalle. Perjantain olin kotona, nukuin aamupäivän. Aina kun tein jotain, sen jälkeen piti ottaa vaaka-asento sohvalla. Lauantaina taas aamupäivä-tirsat. Vielä sunnuntaina oli veto poissa. Paistoin lettuja ja en edes jaksanut syödä, vaan menin lepäilemään. Yöt, olen ihme kyllä, saanut nukkua ihmeen hyvin, vasta aamusta viiden jälkeen alan yskimään.

Tänään menin töihin, edelleen yskittää, mutta olo on ollut ihmeen hyvä. Vaikka kolasin pihankin.
Toki mulle jo sanottiin, että ei saisi tulla sairaana töihin. No mitenkäpäs pelkästä yskästä saa saikkua? Eräs ystäväni lohdutti, että hänellä alkoi viides viikko. Toinen, kertoi sairastaneensa jo kaksi kuukautta. Toivottavasti minulla ei mene noin kauan. Viides päivä menossa.

Tein tänään lisää Ylpön juomaa; eli 1 litra vettä kattilaan, n.20 valkosipulin kynttä, ne murskataan veteen, keitellään. Poimitaan murskat pois. Jäähdytetään jonkin aikaa, lisätään aikas lailla hunajaa ja 5 sitruunan mehu. Alkuperäisessä ohjeessa ruokalusikallinen päivässä. Minä otan reippaasti, kaadan lasiin aimo annoksen ja juon sen muutaman kerran päivässä. Säilyy jääkaapissa viikon.
Katsotaan tepsiikö nyt tämä, aikaisemmin on tepsinyt.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti