sunnuntai 11. heinäkuuta 2010

Aurinko hellii edelleen

Ihanaa kun on lämmin, vaikka ei jaksa oikein tehdä mitään. Niitin järvestä heinät, ja nyt on ranteet kipeinä. Nyt ei tehdäkään mitään loppupäivästä. Raikasta oli seisoa järvessä ja niittää. Välillä pulahdin vedessä. Nyt on sitten tämän kesän talviturkki heitetty. Meinasi jäädä heittämättä. Tämä on ensimmäinen kerta 12 vuoteen kun en ole huhti-toukokuun vaihteessa käynyt jäitten seassa uimassa.

Olin eilen uurnan siunauksessa. Lämmintä oli sielläkin. Uurna oli tullut Amerikasta. Martta on sinne mennyt joskus 1940-luvun lopulla, siellä Venäjän tsaariperheen sukulaisen taloutta pitänyt. Oli kuollessaan 90 vuotta. Pieni ja pippurinen täti, pitänyt kuulemma kaiken ja kaikki kurissa ja Herran nuhteessa. Kävin katsomassa myös toista pientä ja pippurista tätiä, hän täyttää lokakuussa 99 vuotta. Pilke silmäkulmassa oli edelleen. On vasta nyt vuoden alussa siirtynyt palvelutaloon asumaan. Meinasi, että ruoka on huonoa, ei saa itse laitella ruokaa. Siinäpä on itselläni ja monella muulla tähtäintä.

Kesälomaa odotellessa, nyt on lämmintä ja nihkeää, kun oma loma alkaa niin tavallisesti sataa ja on kylmää. Mitenkähän nyt käy? Eppuluokkalaisellakaan ei ole lomaa enää kuin kuukausi... Me suunniteltiin hieman kesälomareissua. Jos käytäisiin Muumimaailmassa, ajettaisiin Kuninkaantietä (Fagervikin ruukissa käydään) Helsinkiin Inga-tätin hoteisiin. Ajatuksena olisi käydä Suomenlinnassa ja ehkäpä Lintsillä, siellä en ole itsekään vielä käynyt. Ja jos vielä jaksaisi ajella vanhassa Porvoossa..... Sitten on vielä käytävä Puttaalla sukuseuran hallituksen kokouksessa. Ja sitten alkaakin koulut. Loman jälkeen aloitan osittaisen hoitovapaan vuoden loppuun. Täytyy katsoa miten rahat riittää, kun palkkaa saa vähemmän......

1 kommentti: