perjantai 18. helmikuuta 2011

Focus hyytyi

Pakkaset vaan jatkuu. Tällä viikolla on ollut nouseva vai pitäisikö paremminkin sanoa laskeva trendi lämpömittarilla. Tiistai aamulla oli -30, keskiviikkona -31, torstaina -32 ja tänä aamuna -36 astetta pakkasta. Miten kylmää!
No aamulla auto lähti ihan käyntiin, ei ongelmia. Ennen kuin olin ajanut Keuruun tielle, ihmettelin miksei tule lämmintä, puhaltaa vain kylmää. No ajelin Keuruun tietä kaupunkiin päin ja huomasin keltaisen valon mittaristossa, kohta oli toinenkin. Ja sitten huomasin, että lämmöt olivat kaakossa. Eipä muuta kuin vilkku päälle ja tien reunaan. Sammutin auton ja laitoin hätävilkut päälle. Samalla Volvo pysähtyi Focuksen eteen. No tämä ystävällinen Teiden Ritari ajeli meidän kanssa Kuohun pajalle ja sinne jäi Focus. Teiden Ritari vei meidät kaupunkiin.

Päivällä soittelin missä kunnossa auto on. Lämmöt olivat ok, mutta moottorin varoitusvalo paloi edelleen. Tiedustelin, että uskaltaako sillä ajella, täyttä varmuutta ei annettu. Joten sitten alkoi soittorumba. Vakuutusyhtiöön tein korvausilmoituksen. Selvitin, mihin huoltoon voi auton hinata ja sitten tilasin hinauksen. Eivät luvanneet viiteen mennessä hinata autoa mihinkään. No sitten alkoi soittorumba, mihin ja mistä auton avaimet löytyvät. Hinaus olisi ilmainen, eli vakuutusyhtiö sen maksaisi. No sitten piti katsella linja-auto aikataulut. Mutta kävikin erittäin hyvin, että mummo ja pappa olivat kaupungilla ja tulivat työpaikkani lähelle kauppaan, joten pääsin heidän kyydissään kotiin. Matkalla pajalta soitettiin, että varoitusvalokin oli hävinnyt. Lienee sitten vain jähmettyi kunnolla. Peruin hinurin. Oli tyytyväinen, kun vuoden vilkkain päivä.
Myöhemmin tuli vielä autovuokrausliikkeestä soitto, olisin saanut autonkin, sekin olisi minulle ilmainen. Mutta en tarvinnut sitäkään, sillä ajoinhan Focukseni katokseen ja pääsen maanantaina töihin. Heilläkin on autot liikkeellä. En tiennytkään, että mulla oli noin hyvä vakuutus!

No pakkasta tuntuu vielä olevan. Ensi yö on vielä tosi kylmä. Toivoisin niin, että sää alkaisi lauhtumaan. En pidä ollenkaan näin kylmästä. Vielä joku päivä olen nämä kovimmat pakkaset jossain lämpöisessä maassa ja muuten Suomessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti