lauantai 12. tammikuuta 2013

Hiljaiselon jälkeen

Onpas aikaa vierähtänyt sitten viime bloggauksen!
En ymmärrä mihin tuo aika menee, mutta en vain ehdi tekemään kaikkea mitä haluaisin. Vai olenko vain yksinkertaisesti niin laiska? Vuosikin ehti vaihtua, rauhallisesti. Olin 9 veen kanssa kahdestaan kotona. Kävimme mummolassa istumassa iltaa. Manu-koiruus kävi muutaman kerran sylissä istumassa. Hän on Kultainen noutaja ja ei enää oikein mahtuisi syliin, mutta siihen vain pitää ängetä. Kotiin kävellessämme pauketta riitti. Tosin se jo alkoi kuudelta, jatkuen tasaisin väliajoin yli puolen yön. Meillä ei ole ammuttu mitään kahteen kolmeen vuoteen, eikä tulla enää ampumaankaan.

Minä vietin loppuvuoden flunssan kourissa. Koko syksyn sitä olin saanut siirrettyä inkiväärin, hunajan ja tyrnin voimalla. Ja sitten se iski viikkoa ennen joulua. Kurkkukivulla alkoi. Joka toinen päivä oli nieleminen hankalaa ja joka toinen päivä yskittiin sitten reippaasti. Limaklöntti on vieläkin (varsinkin aamulla) kurkussa, ja se ei suostu liikkumaan ylös eikä alas. No sitten vain syvä ja reipas yskintä, joka meinaa mennä "yrjön" puolelle. Helpottaahan se, mutta ei kivaa. Kuumetta ei, tietenkään ei, nouse. Työkaveri lähti käymään lääkärissä, epäili poskionteloita. Oireita hänellä oli vain huippaava olo. Tulema: lääkekuuri ja saikkua. Minä onneksi olin lomalla. Hyvä työntekijä sairastaa lomallaan, sanotaan.

Hiihtämäänkin olen tänä talvena päässyt aikaisemmin kuin viime talvena. Viime viikonloppuna heitimme 9 veen kanssa yhden kiekan eli noin 3 km. Jospa ehtisi tänä viikonloppuna lisää.

Sukututkimus on ollut jokapäiväinen iloni. Aina jotain pientä on löytynyt. Kävin lomalla jopa kerran maakunta-arkistossa. Seikkailin Reisjärven kirjojen parissa. Kyllähän sieltä löytyi. Eräs sukulainen oli kuuromykkä, joka oli kuitenkin opetellut puhumaan. Ja hänelle löytyi perhettäkin. Välillä ihan potuttaa tämä tutkiminen, mutta tekemättäkään en osaa. Nyt on puuhana sukuseuramme tiedotteen tekona, tai siis enhän minä sitä tee, meidän tiedottajammehan sen kokoaa. Mutta yritän vääntää juttuja sinne. Lupasin tutkailla vanhoja lehtijuttuja. En vain nyt löydä niitä, ovat varastossa. Viime keväänä laitoin talon myyntiin, niin muutama muukin tavara on hukassa. Kaikki ylimääräinenhän on viety varastoon ja nyt siten tiellä tietämättömissä. Myös tilinpäätösasiat pitänee tehdä sukuseuran tileistä. Sille on varattu aika ensi viikonlopulta.

Pientä näperrystä olen tehnyt. Vuoden ensimmäinen tuotos oli kaksi pientä säilytys"kuppia". Mietin, mistä saisin tehtyä teekannuun lämmittimen. Otin yhden pipon, joka ei sitten sopinutkaan siihen tarkoitukseen. Purin sen. Lanka oli paksumpaa ja pehmeää. Aloin vain virkkaamaan, lopputulosta en tiennyt. Näin syntyivät nuo kupposet, virkkauksen edetessä... niistä vain tuli.

Yritänpäs tänä vuonna bloggailla useamman kerran kuin männä vuonna. Mukavaa vuoden alkua kaikille ja parempaa loppu vuotta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti