lauantai 9. toukokuuta 2009

Hyvää äitienpäivää!!!

Näin sateisena äitienpäivän aattona yritän saada sukuseuran nettisivuja valmiiksi. Leevi on koneella, jälleen. Oli hankalaa olla tänään poissa. Lähdimme aamulla yhdeksän jälkeen ajamaan kohti Pihtipudasta. Mukaan otin Viivin ja Leevin. Heini jäi siivoamaan.

Pappa joutui öljyn vaihtoon. Minä lähdin sukuseuran hallituksen kokoukseen. Kesällä on tulossa sukuseuran toinen sukutapaaminen ja yksityiskohdat olisi hiottava. Nyt siis katsoimme tarkemmin ohjelman sekä kuka tekee mitäkin. Kokous on siis 27.6. Wanhassa Pappilassa. Minun täytyy saada ennen sitä tehtyä sukutaulut, nettisivut, lehti-ilmoitukset. Paikan päällä otan vastaan ilmoittautumiset ja osallistumismaksut. Jäsenhankintaa täytynee myös juhlan aikana tehdä.
Meillä on muutamat esitelmät, varsinainen sukukokous, jossa valitaan uusi puheenjohtaja. Tätä jobia ei oikein kukaan tahdo ottaa vastaan. No toivottavasti uusi löytyy ennen kokousta.
Lopuksi meillä on kiertoajelu alkaen Niemenharjulta Seläntauksen kautta Alvajärvelle ja takaisin Wanhan Pappilan pihaan. Tiedän, että Ruotsista on tulossa porukkaa. Tuleeko Amerikasta, on vielä epävarmaa. Lähetin tänään sinne sähköpostia.

Pikkusisko tuli kylään, aikoo jäädä yöksi. Viivi on innoissaan. En olisi ikinä uskonut pikkusiskosta, että virkkuukoukku pysyy noin hyvin käsissä. Teki tuossa Viiville kaulakorun. Hienoja töitä tekee. Taitaa olla tuo käsityö sukuvika, äiti virkkaa ja neuloo, mummo teki paljon käsitöitä; neuloi ja teki kanavatöitä. Taiteellisuus on myös molemmin puolin "vikana". Pappani oli seppä. Isän äidin isä oli seppä. Äidin pappa oli suutari. Isän sisko ja äidin sisko maalaavat tauluja. Itse olen joskus ollut innokaskin neuloja, mutta nykyisin ei vaan tuo aika tahdo riittää kaikkeen.

Mutta nyt sen sukuseuran nettisivujen kimppuun.

Kaikille äideille oikein hyvää äitienpäivää!

2 kommenttia:

  1. Käden taito taitaa kulkee suvussa,
    Hyvää Äitienpäivää myös sinne!

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia yösijasta. Olipas hauskaa taas juksata Viiviä ja muitakin lapsia siellä. Täytyy taas tulla uudelleen yökylään

    VastaaPoista