torstai 16. heinäkuuta 2009

Kesälomalla

Aikaa on vierähtänyt viime tekstin kirjoittamisesta. Töissä on ollut vipinää. Tuli uusi ajanvarausjärjestelmä käyttöön ja hupsista vain... kello kädessä piti painaa töitä, jopa ruokatunnillakin piti vilkuilla koko ajan kelloa.

No, tässä lyhyesti parin kuukauden tapahtumat. Keskimmäiseni sai "akkaluvan" eli pääsi ripille 14.6. Oli hän komea nuori miehen alku. Äiti ylpeänä katseli poikaansa. Tuossa ylhäällä on äidin lapsukaiset. Vanhin täyttää ensi viikolla 18 vuotta ja nuorin lähtee eskariin. Joten nopeasti tuo aika menee eteenpäin.
Heini hoiti Viiviä viisi viikkoa. Viivillä oli kova ikävä kaveriaan Siljaa. Taisi olla myös päin vastoin. Lupasin, ottaa Siljan yökylään, kunhan jään lomalle.

Juhannus olimme kotona. Kelit eivät oikein suosineet mökkeilyä. Olisikohan tämä ollut 11 vuoden aikana vasta kolmas juhannus kotona. Viivi halusi kokon, ja kokkohan meillä oli. Kuten kuvasta näkyy vettä satoi. Mummo ja pappakin oli kokolla. Heini oli Keurulla juhannuksen, Leevi vietti juhannuksen koneella.

27.6. oli Tiaisten sukutapaaminen Pihtiputaan Wanhassa Pappilassa. Tässä kuva Wanhan Pappilasta, jossa Pihtiputaan ensimmäinen kirkkoherra Aleksander Gummerus perheineen on asunut. Nykyisinhän Pihtipudas-seura omistaa pappilan.

Oli aurinkoinen lauantaipäivä. Meitä oli siellä vajaa 60. Aloitimme ilmoittautumisella, sitten ruokailimme ja sen jälkeen oli muutama tosi hyvä esitys. Sukukokouksessa valittiin uusi hallitus. Tämän jälkeen ajelimme sukumme asuinpaikoilla. Ajoimme kohti Niemenharjua. Siellä jonnekin Pasalan tienoille tuli kolme veljestä Salamajärven kylästä Tialan talosta ja asettuivat tuonne asumaan. Yksi veljes, Abraham meni Viitasaarelle. Myös kaksi sisarusta tuli Pihtiputaalle. Matka jatkui kohti Seläntausta. Kävimme Ahon pihassa. Tästä matka jatkui kohti Alvajärveä, jossa pysähdyimme Paanalan pihaan. Pääsimme katsomaan museosuojelun kohteena olevaa Uus-Paanalaa sisältä.

Viimein alkoi kauan ja pitkään ja hartaasti odotettu ja erittäin ansaittu kesäloma. Neljä ihanaa viikkoa lomalla. Eka viikko oli pääasiassa sateinen, mutta eipä tuo haitannut. Olen siivoillut muutaman kaapin. Loman alkajaiseksi ostin uuden pyykinpesukoneen. Siinä taisi kyllä mennä lomamatkarahat? Mutta pyykkiä pitää pestä, matkalle kyllä pääsee. Anyway pyykinpesukone on slovakiassa tehty Gorenje merkkinen. Ensin ajattelin, etten osta outoa merkkiä, mutta löysin netistä "lausuntoja", että tässä koneessa on hyvä hinta-laatusuhde. Itse pidän tuossa koneessa siitä, että on iso aukko, josta laittaa pyykkiä sisään. Luukun ovi aukeaa hyvin. Ja mitä parasta pyykit ovat puhtaita ja melkein kuivia verrattuna edelliseen. Tämä jätti, loppuaikoinaan, pyykit ihan litimäräksi ja ei sitten oikein pessyt puhtaaksikaan.

Olimme koko perhe Puttaalla muutama päivä. Sukuseuran hallitus kokoontui, jaettiin tehtävät. Ennen olenkin tehnyt kolmen ihmisen tehtävät, ja nyt olen edelleen sihteeri, mutta taloudenhoitajan, jäsenrekisterin ylläpito sekä tiedotus hoituu nyt muilla. Olisin antanut tuon sihteerinkin tehtävät pois, ja keskittynyt pelkästään tähän sukututkimukseen. Mutta joku piti näistä valita. Ehkäpä tämä on helpoin homma??? Tuolta reissulta tullessamme oli ilmestynyt pihaan 5 mottia koivuhalkoja. Ja tietysti ne piti saada liiteriin. Leevin kanssa ahkeroitiin lauantai iltana ja onneksi ahkeroitiin, sunnuntaina tuli vettä.

Tiistaina 14.7. aurinko paistoi ja minä keksin tyhjentää autotallin tavaroista pihalle. Hiki virtasi, kun kannoin tavaroita ulos. En edes tiennyt tarkalleen mitä siellä oikein on ja jos hakee lapiota tms ei oikein löydä. Illalla kahdeksan aikaan olin jo aikas zippi. Tuntui, etten pysty/jaksa kävelläkään. Mutta olen todella onnellinen, että tein tuon urakan. Nyt sieltä löytyy tavarat ja tiedän mitä siellä on.

Tänään siivottiin Viivin leikkimökki. Pesin ikkunat ja järjestelimme tavarat sisälle. Mummo lupasi ensi viikolla ommella kesäverhot.
Tänään tein Viiville tikkataulun telineen. Siihen voi heitellä sekä aikuiset että lapset. Tikkataulun voi laittaa kahteen eri korkeuteen. Laitan tähän vielä kuvan nikkarointitaidoistani.....
Tulin tähän koneelle vain maksamaan laskuja, mutta niinhän tässä sitten kävi, että menin tuonne sukututkimus puolellekin ja taas kello on paljon. Huomenna pitäisi (huom. paino sanalla pitäisi) lasten isän tulla hakemaan lapsiaan luokseen. Hakee tosi verkkaisesti. Viimeksi vuosi sitten pääsiäisenä.

1 kommentti: