keskiviikko 4. elokuuta 2010

Lomareissu


Lomareissuun lähti äiti ja 6vee. Ajeltiin Orituvalle, jossa otettiin kulkuvettä menopeliimme. Siinä tuli vettä. Orituvalta suunnistimme Ruutanan shellille, mutta eihän se enää ollut Shell ja eihän siinä enää ollut Kangasalan risteystäkään. No aikamme ajeltua huoltamon taakse, pääsimme tielle minne pitikin. Ja sitten uusi navi-ukko toimintaan. Hän neuvoi meidät Liehuntielle. Paitsi kun olimme ohittaneet ko. tiehaaran, navi-ukko sanoo, käänny vasemmalle. Ei muuta kuin käännös ja takaisin. Kävimme heinäpellolla, ja kotiseutuajelulla sekä Riihigalleriassa, johon päästiin sisään velaksi, myös kahvi, tee, mehut ja pullat ostettiin velaksi. Pirkon sukulaisia kaikkialla. Täältä navi-ukko neuvoi meitä jokaiselle pienelle tielle, eihän me suostuttu tähän. Navi-ukko sitten jankutti meille, että käänny heti kun mahdollista. Voihan nenä, miten monta kertaa!

No jatkoimme Hämeenlinnaan, Forssaan ja siitä kohti Turkua. Meidän tavoitteena saada yöpaikka Tuorilan majapaikasta, joka oli ihan täysi. Liedosta sitten löytyi Ilmarisen maatilamatkailusta meille yöpaikka. Aamulla ajoimme Naantaliin, Muumimaailmaan.

Muumimaailmassa oli 6veen mielestä hauskaa. Hän kertoi Pikkumyylle mummon terveiset ja hän oli otettu näistä. Nuuskamuikkuselle 6vee ei uskaltanut terveisiä kertoa. Kiersimme paikan ja syötiin eväät, ostettiin ja lähdettiin ajelemaan kohti Turkua.

Turun linnaan mentiin ja kun tuli sisäänpääsymaksun aika, pankkikorttia ei missään. No sen verran oli rahaa, että päästiin sisälle. Kierreltiin linna, paitsi 6vee panikoi portaissa.Ei millään uskaltanut portaita kulkea. Pakkohan ne vain oli mennä. Autoon päästyäni, katsoin vielä laukun ja kylmälaukun (oli mukana Muumimaailmassa) ja korttia ei missään. Soitin Muumimaailmaan ja siellähän se mun pankkikortti odotti. Jäänyt luultavasti siihen kortinlukijaan. En ymmärrä miten näin pääsi tapahtumaan. No onneksi löytyi, ennen kuin suljin kortin. Ei muuta kuin aja takaisin Naantaliin.

Kävimme syömässä ja auton nokka kohti Tammisaarta, josta seuraavaa yöpaikkaa etsimään. Saatiin yöpaikka ja ei kun nukkumaan.
Aamulla ajeltiin kohti Hankoa. Hangossa kierreltiin, katseltiin hienot vanhan Villat. Jokaisella villalla oli nimi mm. Villa Adele, Villa Margita. 6vee käveli meressä, ihanat kalliot meren rannalla. Aurinko paistoi ja oli lämmintä.
Ajettiin Hangosta Raaseporin linnan raunioille. Mielenkiintoinen linnoitus, miten ihmeessä ovat saaneet kaikki ne kivet sen ajan tekniikan avulla? No 6 veellä jälleen ongelmia portaiden kanssa. Onkohan hänellä korkean paikan kammo?
Täältä lähdettiin kohti Fagervikin ruukkia. Tämä oli hieman pettymys. Ei hirveästi nähtävää. Mutta tie oli vanhaa Kuninkaan tietä, tosi mutkainen. Täältä ajoimme Kirkkonummelle ja siitä tätin luo Pihlajamäkeen. Nyt otettiin "sulhanen" käyttöön, eli Navi-ukko. Neuvoi meidät tätin luo. Kannettiin tavarat sisälle ja nukkumaan.

Maanantaina lähdettiin kaupungille. Kävimme Suurkirkossa, Senaatintorilla, Uspeskin katedraalissa ja risteilyllä, joka kesti 1,5 tuntia. Kiersi Suomenlinnan editse Vartiosaaren ohi, Laajarannan ja Kulosaaren kautta Korkeasaaren ohi takaisin Kauppatorille. Ihana risteily, kannatti käydä. Aurinko paistoi, tuuli oli vilpoisa, joten eihän sitä huomannut, että rajat tuli....
Pohkeet olivat ihanan kipeät, portaiden eestaas kävelystä. Alaspäin portaita oli aivan makee tulla.

Tiistaina meni rahat. Käytiin Ikeassa ja Jumbossa. 6vee sai koulurepun, penaalin ja lippiksen. On tyytyväinen ostoihin. Ja mikä määrä lankoja ostettiin. Täti osti satasella, minä hieman vähemmällä. Entisiäkin olisi ihan kiva määrä. Mutta kun halvalla saatiin. Nyt pitäänee koukuta laukkuja ja kaulahuiveja. Eri värisiä! Illalla käveltiin vielä Malmin hautausmaalle. Yllättävän iso se on ja kaunis hautausmaa. Kävellessä satoi tihkuttaen, mutta ei häiritsevän paljon. Takaisin tultiin eri kautta ja 6 veellä oli hätä, osataanko tätin luo takaisin.

Keskiviikkona eli tänään aamulla lähdettiin kohti kotia. Renkomäellä yritin ostaa bensaa, mutta ABC ei hyväksynyt mun korttia, väitti että se on viallinen. Ei ole muuten eka kerran ABC:llä. No ei muuta kuin eteenpäin, toivoen että bensaa on tarpeeksi seuraavalle huoltsikalle. Sinne kelpasi kortti ja jälleen on menovettä autossa. Joutsassa koukattiin vielä Anu Pylsyn vanhalla koululla. Ostin puseron ja jalkakylpy-ainetta. 6 vee sai prinsessa-paperinuken. Ajeltiin kohti Jyväskylää ja kotia. Kotiin päästiin, kannettiin kamat sisälle ja parin tunnin päästä alkoi jyristä ja sataa kaatamalla. Koko matka oli todella hienoa kelia ja aurinkoista ja kotona sataa ja jyrisee. No nyt taasen on aurinkoista. Huomenna lähdetään pikareissulle Puttaalle. Perjantaina olisi sukuseuran hallituksen kokous. Ja kuulemma marjojakin pitäisi puskista kerätä


1 kommentti:

  1. Olettepas te jaksaneet reissata pitkin Suomea (täällä kateellisena lueskelin, koska me ei olla vielä käyty tänä kesänä missään). Mulla tänään Kuopiossa ABC:n asemalla täysin samaa ongelmaa, en meinannut saada autoa millään tankattua, koska automaatti ei huolinut mun korttia. Mielenkiinnolla odottelen kuvia reissusta...

    VastaaPoista