maanantai 13. toukokuuta 2013

Äitienpäivä

Eilen vietettiin äitienpäivää. Olimme melkein kaikki mummolassa, pikkusiskoni puuttui. Hän asuu niin kaukana. Söimme brunssia ja päälle maukkaat kakkukahvit. Mummo oli taas tehnyt mahtavaa ruokaa ja kakut NAMIA.

Neiti 9vee halusi kalastella. No eihän siinä auttanut kuin äiti kokoamaa katiskaa. Vanha katiska oli jo nähnyt parhaat päivänsä. Katiska koottiin ja jännitettiin tuleeko kalaa. Pariin päivään katiska pysyi tyhjänä, mutta sitten lauantaina saalista tuli, kokonaiset seitsemän ahventa. Äidille puukko käteen ja kalan siivoukseen. Paistettiin pannulla ja söimme ne terassilla auringon paisteessa. Hyvää oli. Eilen sunnuntaina saimme 10 ahventa, yksi tosin ehti karata, kun nostin katiskaa järvestä. Tämän päivän saaliista ei vielä tietoa.Eilen mennessämme katsomaan katiskan saalista, niin ensimmäisen kerran 15 vuoteen näin joutsenen niin lähellä meidän rantaa. Yleensä ne on toisella puolella lahtea. Mutta taitaa tämän puolen ranta olla nykyisin rauhallisempi kuin vastakkainen, niin tulevat meidän rantaan. Eipä tuo haittaa. Komea lintu joutsen on.
Yläkuvassa näkyy kuinka lähellä rantaa joutsen oli.


Viereisessä kuvassa joutsen ui jo pois rannasta.
Kädet ja hartiat ovat olleet ihan toisissa sfääreissä. On pitänyt olla tekemättä mitään. Haravointiakin on vielä vähäsen jäljellä. Virkkukoukku ja puikot ovat saaneet olla rauhassa. Eilen sain isommalta tyttäreltäni hartiahieronnan, mutta oliko se ja kotiin kävellessäni ilman mitään huivia niskassa, sain toisen puolen hartioista niin kipeäksi, että aamulla oli jökissä. Töissä olikin aamupäivä hieman heiveröinen, kun päässä oli hömelö olo. Burana auttoi tällä kertaa, loppui päänsärky ja hömelö olo hävisi. Jos jostain saisi uudet hartiat, niskat ja kädet niin sitähän ei tietäisi mitä kaikkea saisin aikaiseksi.

Koivut ovat hiirenkorvilla. Kesää lähestytään. Koulua on vielä kolmisen viikkoa ja neiti 9vee pääsee kesälaitumille. Isomman tyttären valmistujaisia saadaan viettää vasta juhannuksen jälkeen. Saa opinnäytetyönsä tehtyä.

Tänään syötiin jälkiruoaksi maistuvat herkut. Pohjalle banaania, mansikoita, päälle suklaakakun murusia, suklaakermavaahtoa ja päälle vielä mansikoita. Hyvää oli.
1 kommentti: