lauantai 8. kesäkuuta 2013

Pitkästä aikaa :)

Tovi mennyt viime kirjoittelun. Mutta tuo aika ei vain tahdo riittää kaikkeen mitä tahtoisin. Keuhkoja olen yrittänyt yskiä pihalle viime päivinä. Kuumettakin oli, mikä on kyllä ihme, kun yleensä ei kuumetta ole. Sain lääkäritädiltä yksänlääkettä, mikä antaa yöt nukkua. Ei tarvitse niin hirveästi köhiä. Mutta veto on ollut poissa useamman päivän. Jospa se tästä...


Eilen oli ihan mahdoton vesisade. Tuli kaatamalla vettä ja yhtäkkiä ihmettelin, mitä ropinaa ikkunalta kuuluu. RAKEITA! Ja niitä tuli. Pihassa monta isoa vesilätäkköä ja rakeita oli useammikin.

Tytär 9 vee on ollut mummon kanssa mökillä. Äiti saanut sairastaa, ei ole tarvinnut huolehtia kuin itsestään. Aloitin tekemään tyttären huoneeseen virkattua mattoa, hänen vaatteistaan. Eli pieneksi jääneitä tai rikkimenneitä vaatteita leikataan kuteiksi ja ei muuta kuin koukku käteen. Ei kovin montaa kierrosta pysty tällä ranteella tekemään. Mutta alkuun on päästy, hyvä juttu. Saas nähdä kelpaako tämä. Ei ole nyt kovin "tyttömäiset" värit, mutta ei voi mitään.


Ruusut ovat kasvaneet hienosti ruukuissa. Ostin Viherlandiasta kolme ruusua ja istutin ne ruukkuihin. Ihanat kukat! Orvokit ovat voineet vieläkin hyvin amppeleissa. Tähtisilmä on runkoversiona. Muita kukkia en vielä ole ehtinyt laittamaan. Jospa joku ilta... Perunat kasvavat ämpäreissä. Ainakin versot ovat kasvaneet. Toisessa ämpärissä on ehkä jopa liikaakin versoja. Olisihan tuossa peltokin lähellä, mutta en jaksanut tänä(änkään) vuonna laittaa perunaa. Tuossa ämpärissä kasvatus on nyt kokeilu. Olen jostain lukenut että parvekkeella voisi näin tehdä. Ajattelin kokeilla. Jos yhdet maistiaiset saadaan, niin hyvä on.

Virkkaus-rintamalla on ollut hieman hiljaisempaa. Kädet piti saada rauhoitettua, joten ei juuri mitään ole tehty. Pari torkkupeittoa on tekeillä. Ovatkohan ikuisuus-projekteja? Isoäidin neliö-peitto on kasattu, mutta lisää paloja tarvitaan.
Ystävättäreni valmistui restonomiksi, joten hänelle tein kiillotushanskan ja puhdistus"sienen".Noista valmistumisista. Meidän perheessä on nyt sitten tarjoilija. Vanhin lapsistani valmistui. Kunhan saataisiin järjestettyä juhlat. On niin töissä viikonloput. Varaus on tehty kesäkuun viimeiselle sunnuntaille, mutta Tarjoilijatar sanoi, että jos on töitä, hän menee töihin Toivottavasti saadaan juhlittua.

2 kommenttia: