tiistai 10. syyskuuta 2013

Syyskuun alun askartelua ja muuta kivaa

Ihanat syyssäät ovat jatkuneet. Aurinkoa on piisannut, mikä on vain hyvä asia. Nyt uutisissa luvattiin sateitakin. Ehkä ne vain kuuluvat syksyyn, mutta mieluimmin olisin vielä pitänyt aurinko-säätä.

Tänään sain hampaani paikattua. Eilen töissä irtosi palanen poskihampaasta. Luulin, että hampaitten väliin meni jotain, mutta eipä ollutkaan. Hampaan korjaus-täti oli aikas tehokas tapaus. Sisään, kysymys missä reikä, katsoi sinne ja otti poran käteen, kysyi puudutetaanko. Ei puuduteta. Sitten porasi hetken, otti paikkausaineet tai mitä lie sitten onkin, välillä "lämmitti" tai kovetti hammasta Sitten hioi ja kysyi onko hyvä. Ei ollut. Hetken päästä oli ja sitten vain, että lasku tulee postissa. Koko sessio kesti 20 minuuttia.

Viime lauantaina oli lapsen yleisurheilukisapäivä, koulupäivä. Neiti 9 vee osallistui 60 metrin juoksuun, pituushyppyyn ja kuulantyöntöön. Palkintoja ei tullut, mutta tärkeintähän taitaa olla osallistuminen ja hyvä mieli.

 Sunnuntaina oli meillä askartelupäivä. Tein Neiti 9 veen Hama-helmille lokerikko-laatikon. Taisi laatikko joutua muuhun käyttöön.

Lokerikko-laatikko päältäpäin ja sisältäpäin.

Itselleni aloitin tekemään puikkolaatikkoa kaurahiutalepaketista. Myös vessapaperirullat ja maitopurkki saivat uuden outfitin.

Saavatko kynät uuden kodin vai virkkuukoukut? Jää nähtäväksi.

Pari patalappua ja koppasta tein myös. Nyt on työnalla jämälankapätkistä säärystimet. Katsotaan minkälaiset tulevat. Ajattelin tehdä samalla idealla kämmekkäätkin.

Sukututkimus on ollut hieman jäissä. Jotain pientä on tullut tehtyä. Teetatin DNA-testin Usassa. Siitä on muutama yhteydenotto tullut. Samoja esi-isiä ja -äitejä. Mielenkiintoista. Itse en vielä kovin tarkasti ole tuloksia ja osumia tutkinut. Kunhan syksy etenee ja illat pimenevät, niin hennoo hautautua netin syövereihin.

Neiti 9 vee teki koulussa hampurilais-neulatyynyn ja kirjanmerkin. Tänään toi kotiin Meksikon tähden. Sunnuntaina hän askarteli Hama-helmistä pari kaulakorua. Äiti sai aurinkoisen väriset, eli kelta-oranssin.

Hampurilais-neulatyyny ja kirjanmerkki

Hama-helmi kaulakorut

Meksikon tähti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti