maanantai 23. syyskuuta 2013

Syksy on tullut

Ainakin lämpötila on alentunut aikas lailla. Paleltaa! Vielä ei saisi näin kylmää olla. Takkaan tulet ja villasukat jalkaan. Varokaa flunssaa! On sitkeää tyyppiä ja vie kyllä vedon pois. Olo on naatti, ei tarvitse ihmeitä touhuta kun pitää mennä huilaamaan, sanoo nimimerkki kuumehan-ei-nouse-millään.

Sukututkimuksessa on ollut taukoa. Nyt kun illat alkavat pimetä ja ei enää aurinko paista ja lämmitä, on aika tutkimukselle. Olen käynyt läpi Pihtiputaan "sota-kirjaa". Eli kirjassa on kaikki ne, jotka ovat osallistuneet talvi- ja jatkosotaan sekä Lapin sotaan, myös Jääkäripataljoonassa olleet sekä lotat. Henkilöt, jotka olivat kirjoilla Pihtiputaalla noihin aikoihin. Uusia tietoja on löytynyt. Nyt nimiä tiedostossani on 38514.  Myös Dna-näytteen kautta on tullut uutta tietoa ja sukulaisuussuhteita.

Käsityörintamalla on ollut myös taukoa. Flunssa ei vain antanut myöten tehdä mitään.
Pari mattoa on valmiina, kaksi mattoa kesken. Aikaisemmin mainitsin, että lattiatyynyjä tulossa, mutta ne jalostuivatkin matoiksi.

Yhdet säärystimet valmiina. Toisia säärystimiä aloitin tekemään. Jämälangat tulee käytettyä tehokkaasti.
Pilttipurkin kansia olen saanut ihan hyvin. Nyt vain niitä päällystämään ja yhdistämään toisiinsa. Joululahjaksikohan menevät? Vai tuleeko se matto valmiiksi? Jää nähtäväksi.


Eilen alkoi Silta-sarjan toinen tuotantokausi. Suosittelen katsomaan. Sarja on ruotsalainen-tanskalainen rikossarja. Ruotsalainen poliisi Saga on suora immeinen, sanoo sen mitä ajattelee, eikä osaa valehdella. Tanskalainen poliisi Martin on hänen kolleegansa ja koki menetyksen ekalla kaudella.

Maanantaisin olen seurannut Bomb Girls-sarjaa. Kanadalaissarja sijoittuu pommitehtaaseen ja seuraa täällä työskentelevien naisten elämää.

Huomenna alkaa uusin, neljäs tuotantokausi eli Downton Abbey. Edellinen kausi päättyi hieman surullisiin tunnelmiin. Matthew Crawley onnellinen tuore isä ajeli kartanoon päin ja ei huomannut vastaantulevaa autoa. Joutui ajamaan puskiin ja siihen jäi Matthewn elämä.

Keskiviikkoisin tulee Taivaan tulet. Kemijärveen sijoittuva sarja. Nyt on menossa vanhat jaksot. Tästäkin on tulossa uudet jaksot piakkoin.

Perjantaisin tulee brittiläinen Naisten paratiisi. Sarja sijoittuu viktorinaariseen aikaan. Tyttö tulee maalta ja saa työpaikan tavaratalosta. Suosittelen tätäkin.

Lauantaina ja sunnuntaina on tullut brittiläinen sarja Kotirintaman naiset. Britannia on sodassa ja miehet komennettu toisaalle, jotta maa pyörii, naiset tarttuvat toimiin.

Näiden lisäksi ma-pe välillä tulee Sydämen asialla. Brittiläinen poliisisarja 1960-luvun ajalta. Tässä pienessä kylässä sattuu ja tapahtuu ja paljon. Mutta paatuneinkin varas on loppujen lopuksi kiltti. Itse asiassa tätä sarjaa aloin seuraamaan Neiti 9 veen kautta.

Mietin, että eikö torstaisin tulee mitään mitä seuraan! Eipä ole, ellei uudesta sarjasta Broadchurch  tule seuraamani sarja. Tämä on brittiläinen rikossarja. Paitsi, että se tulee myös tiistaisin ja samaan aikaan kuin Downton Abbey. Eli ei taida onnistua....
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti