sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Eilen kävin sienimetsällä. Tatteja löytyi. Ei oikein muita sieniä. No, kuivuri käyntiin ja tatit kuivaksi. Nyt on iso purkki kuivattuja tatteja käytettäväksi. Ei tarvitse paljoa esim. kastikkeeseen kuivattua tattia, kun maku on jo mitä mahtavin.

Kaupasta ostin jasmine-teetä, vihreää ja valkoista. Pallura aukeaa ja siitä tulee tuollainen kukkanen. Hyvää teetä.


Eilen piti leipoa, mutta kun tuo keli oli niin aurinkoinen, oikea sieni keli, niin leipominen jäi tälle päivälle. Tuli sitten leivottua hieman enemmän. Voitaikinan päälle jauhelihaa, sipulia, pekonia ja kolmen juuston kerma.
Sienipiirakkaa, tietysti, voitatit tuosta lähipihasta. Kiitos Jaanalle, jolta sain tekstarin, että voitatteja löytyisi. Eivät itse syö sieniä... Minähän kipaisin hakemassa ja paistoin ne ja nyt tatit, hieman kanttarelleja ja raastettu porkkana löysivät tiensä piirakkaan. Pullaakin piti leipoa. Jauhoja vain oli niin vähän, ettei saatu tehtyä kuin puolen litran taikina. No siitäkin saatiin riittävästi pullaa. Hyvää tuli ja maistui. Eikä tässä vielä kaikki, tein vielä myslipatukkaa. Ulkonäkö taitaa enemmän olla myslipala kuin -patukka.

Sienipiirakka

Korvapuustit
Käsityörintamalla ei kovin hirveitä ole tapahtunut. Tein muutaman sormuksen ja korviksen isoäidin neliöistä. Vanhoista vaatteista ja lakanoista jne tuli pari pyörylää, joista tulee lattiatyyny. Yhdistämistä ja täyttöä vailla. Toinenkin lattiatyyny on tekeillä. Ottaa vain niin ranteisiin, että pitää pitää taukoa, jotta ei kädet sano työsopimustaan irti. Viimeisin valmis työ, pannunalusta, pilttipurkkien kansien päälle virkataan kiinteillä silmukoilla ja sitten nämä yhdistetään yhteen. Ehkäpä teen muutaman joululahjaksi! Nyt vain pitää pyytää työkavereita keräämään kansia, heillä on sen ikäisiä mummon kultia, että pystyn tekemään muutaman.

Ensimmäiset korvikset ja sormukset isoäidin neliöistä.


Toinen tyynyn puolikkaasta

ja toinen. Valmis lattiatyyny tulenee Neiti 9 veen huoneeseen.Pannunalunen

5 kommenttia:

 1. Kiitos, yritetään olla. Vaikka aina siltä ei vain tunnu :)

  VastaaPoista
 2. Onpas upea tuo kukka. näin kerran telkkarissa miten tuollainen kukka aukesi teemukiin.
  Kivoja virkkauksia :)

  VastaaPoista
 3. Ihanat noi sormukset ja korvikset. Ja toi tee on varmasti tosi hyvää. Kukkanen säilyy kylmässä vedessä melkein viikon koristeena teen juonnin jälkeen.

  VastaaPoista
 4. Kiitos Anneli. Olen aikaisemminkin juonut jossain kahvilassa tuollaista kukka-teetä. Eka kerran itselläni oli. Useamman kerran join samasta kukasta.
  Irmeli, kiitos! Tee oli hyvää. Mulla ehti kukkanen kuivua...

  VastaaPoista