maanantai 9. joulukuuta 2013

Joulua odotellessa

Viimeisestä kirjoituksestani on jo aikaa. En tiedä miten en saa oikein mitään aikaiseksi vai onko mulla vain liian monta rautaa tulessa :) Tämän blogin päivittäminen ei ole mitenkään nopeaa, joten älä pitkästy, kyllä tänne jotain tulee, kunhan ehdin.

Viimeinkin sain ulkovalot rannan puolelle. Onhan tässä jo 15 vuotta asuttu. Mutta nyt ne on! Ensimmäiset illat ihailimme niitä istuen keittiön pöydän äärellä ja katsoen valoja. Etupihallekin on valot tulossa, kunhan ehdin valitsemaan valopylväät sinne. En vain ole jaksanut töitten jälkeen lähteä shoppailemaan valotolppia ja lauantaisin ei vain viitsi lähteä kaupunkiin asti, onhan sinne ihan 25-30 km matkaakin. Jospa seuraavalla pitemmällä lomalla... vaikka eihän noilla nyt niin kiirus ole, kun maassa on jo lumet. Odotettava kevääseen.


Muutama sytykeruusukin tuli tehtyä. Kuvassa näkyy tehdyt, ilman dippausta. Hyvin nyt puut syttyvät.

Kranssit on tehty, ulko-oveen, mummolle ja Neitin leikkimökin oveen. Joka vuotinen homma tämäkin.Lampunvarjostimenkin tuunasin. Vanhan päällisen revin irti ja uuden virkkasin tilalle. Neiti sai uuden lampunvarjostimen huoneeseensa.


Tölkkiklipsukurssillakin tuli käytyä. Kukkaset opin tekemään siellä. Nyt on sitten klipsujen lajittelua, jotta pääsen tekemään sitä kukkaroa. Kaappia siivotellessa löysin markka-aikaan ostetun muovisen rapuaiheisen pöytäliinan. Mietin mitähän siitä tekisi? No leikkasin sitä sopivan kokoisia "siivuja" ja virkkasin kassin. Ensimmäinen tällä tekniikalla. Ehkäpä muovipusseja voisi hyödyntää jatkossakin!
Luntakin satoi. Neiti sai tehtyä lumiukon, Toopen. Muutaman päivän päästä pää irtosi ja Toopea piti paikkailla ja siitähän tuli uusi lumiukko, nimeltään Piraatti-Toope.

Toope
Piraatti-Toope
Joululahjojakin olen värkkäillyt. Pilttipurkin kansista ja virkkaamalla tein pannunalusia. Ihan kivoja käyttää. Yksi on ollut käytössä jo jonkun aikaa. Muutaman patalapunkin olen tehnyt televisiota katsoessa. Sukututkimustakin olen vähän tehnyt. Ei vain nyt ole sellaista inspista ollut, että mitään isompaa tutkimusta, tietojen täydentämistä lähinnä. Tiedoissani on jo 40050 henkilöä.


Viime perjantaina Suomi vietti 96 itsenäisyyspäivää. Juhlat vietettiin Tampereella, koska Linna on remontissa. Kivat juhlat olivat, erilaiset kuin normaalisti. 

Tänään oli lomapäivä ja päätin leipoa pullaa ja pipareita. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti